Κάτω απ τα δέντρα, στο φως του ήλιου οι μαθητές των τμημάτων Στ1 και Α1 με μια κοινή δράση θέλησαν να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Ματού, Έλμερ, το δέντρο που έδινε, η φάλαινα που τρώει τον πολεμο, το κάτι άλλο, οι τρεις μάγειροι, οι φίλοι είναι για πάντα, τα 3 μικρά λυκακια, η κόκκινη κοτουλα είναι οι τίτλοι 9 βιβλίων με θέματα όπως η φιλία, η διαφορετικότητα, η προσφορά, η καλοσύνη που οι μαθητές της έκτης επέλεξαν να διαβάσουν στους μικρούς μαθητές, ενώ στη συνέχεια με χρώματα ζωντάνεψαν από κοινού με δικές τους εικόνες τις ιστορίες. Στο τέλος της δράσης εξέφρασαν τη γνώμη τους για την κοινή δράση. Κέφι, χαρά, αλληλοβοηθεια, συνεργασία, βελτίωση σχέσεων, σεβασμός μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας αποτελούν στόχους για τη φετινή χρονιά.
Ένα μεγάλο μπράβο για την πολύ ωραία ιδέα των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, Αθηνά Δάρμα και Τσίγκα Δήμητρα και την υλοποίησή της.
Συγχαρητήρια και στα πρωτάκια και τα εκτάκια μας που συμμετείχαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους.

Οι μαθητες της Β ταξης με τις δασκάλες τους,Γκοντζη Μαρία και Χρηστομογλου Αννα,διάβασαν «Τα ψηλά βουνα»,ταξίδεψαν σε αυτά με τη φαντασία τους και εμπνεύστηκαν για να ζωγραφίσουν!

Και οι δράσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου συνεχίστηκαν κι αυτή την εβδομάδα..
Στο σχολείο μας ήρθαν η Άννα Δενδρινου που παρουσίασε στους μαθητές της Α και Β τάξης το βιβλίο της «Το φιλαράκι μου» και συζήτησε για τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του καθενός μας..
Την επόμενη ημέρα η Παναγιώτα Σμυρλη, μικρασιατισσα τρίτης γενιάς, με αφορμή το νέο της βιβλίο «Καθαριο ψωμί» με τον μοναδικό της τρόπο έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να βιώσουν μέσα από την περιγραφή των σελίδων του στιγμές και μνήμες από την Μικρά Ασία..
Ευχαριστούμε πολύ για τις μοναδικές στιγμές που μας πρόσφεραν αλλά και τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν τις δράσεις αυτές..